Przepis na zupę ze świeżych grzybów
Wiele z nas uwielbia grzyby! Jeśli Ty również jesteś ich miłośniczką, masz do nich dostęp, a może nie wiesz co z nich przygotować, zerknij na poniższy przepis. Zrób przepyszną zupę grzybową, którą zachwycisz nie tylko siebie, ale i wszystkich swoich bliskich!
Reklama
Składniki:
200 g kapeluszy świeżych grzybów
łyżka stołowa masła
łyżka stołowa mąki
200 ml śmietany 18%
100 ml mleka
jedna cebulka średniej wielkości
pieprz, sól
Przygotowanie:
Umyte, wyczyszczone kapelusze grzybów siekamy na bardzo drobne kawałki. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulkę. Po dwóch minutach dodajemy przygotowane przez nas grzyby. Smażymy przez kilka kolejnych minut, co chwilę mieszając. Kiedy grzyby już będą odpowiednio podsmażone, zalewamy je 400 ml gorącej wody i gotujemy do momentu, kiedy będą miękkie. W tym momencie doprawiamy do smaku. Następnie łyżkę mąki łączymy z 100 ml mleka i wlewamy do naszej zupy. Mieszając zagotowujemy do momentu, kiedy zupa nabierze gęstości. Gdy zdejmiemy zupę z ognia, powoli dodajemy 200 ml śmietany 18% i ponownie dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Dlaczego dzieci nie mogą jeść grzybów?
Wiele osób uwielbia grzyby i wykorzystuje je w różnych potrawach. Jednak, gdy chodzi o dzieci, istnieje wiele powodów, dla których nie powinny one spożywać grzybów. W tym artykule omówimy główne powody, dlaczego dzieci nie powinny jeść grzybów i jakie mogą być potencjalne zagrożenia dla ich zdrowia.
Jak zrobić kluski kładzione?
Kluski kładzione to pyszne i pożywne danie, które może stanowić doskonały dodatek do innych dań lub być spożywane samodzielnie. Zarówno dorośli, jak i dzieci uwielbiają smak tych puszystych klusek. Jeśli zastanawiasz się, jak przygotować kluski kładzione łyżką, podpowiadamy Ci prosty przepis!
Zupa rybna z karpia: Jak ją przygotować?
Święta Bożego Narodzenia to czas, który kojarzy nam się z rodziną, tradycją i pysznym jedzeniem. Jednym z najbardziej kultowych dań wigilijnych jest zupa rybna z karpia. Ta aromatyczna i pełna smaku zupa jest nieodłącznym elementem polskiej wigilijnej kolacji. Dziś podzielę się z Wami tradycyjnym przepisem na tę wyjątkową zupę oraz kilkoma poradami, jak ją podać i przygotować.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl