Jak ubić śmietanę? Jak zrobić bitą śmietanę?

Jak ubić śmietanę? Jak zrobić bitą śmietanę?

Jak zrobić domową bitą śmietanę? Jak prawidłowo ubić śmietanę? Oto odpowiedź.
Reklama
Bita śmietana to marzenie, a jednocześnie zmora każdej kobiety gotującej. Jak ją zrobić, by się ubiła? Oto kilka ważnych porad.
  • Kup śmietanę z zawartością 36% tłuszczu
  • Wstaw śmietanę do lodówki na co najmniej kilka godzin
  • Na 15 minut przed ubijaniem wstaw do zamrażarki metalową miskę lub garnek, w którym będziesz ubijać śmietanę
  • Jeśli chcesz dodać cukier puder, zrób to na początku ubijania
  • Rozpocznij ubijanie: najpierw na wysokich obrotach, potem stopniowo zmniejszaj
Powodzenia! Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama