Co zrobić z jajkami, które zostały po Wielkanocy? Przepis na prostą pastę jajeczną
Święta, święta i po świętach - chciałoby się rzec. Na Wielkanoc ugotowałaś sporo jajek, co zrobić z tymi, które zostały? Oto odpowiedź!
Reklama
Z ugotowanych jajek, które zostały po Wielkanocy zrób pyszną pastę jajeczną!
Przepis na prostą pastę jajeczną
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
2–3 łyżki majonezu
szczypior
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane jajka pokrój w kosteczkę, szczypiorek drobno posiekaj, włóż do miseczki razem z jajkami. Dodaj majonez i przyprawy, wymieszaj. Możesz też zmiksować. Pasta smaruj kromki chleba, udekoruj szczypiorkiem.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto niezawodne pomysły dla każdej pani domu
Oszczędzanie nie polega wyłącznie na kupowaniu tanich produktów spożywczych i płaceniu jak najmniejszych pieniędzy na zakupach, ale i na kompletnym wykorzystywaniu tego, co zdążyło się już kupić i umieściło się już w szafach kuchennych, zamrażarce, chlebaku lub lodówce.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl