Dodaj ten składnik do sernika z rabarbarem, a będzie #fit
Do przeczytania w ok. 1 min.
Sernik z rabarbarem to wspaniały deser, który połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Aby sprawić, że będzie bardziej fit, możesz dodać do niego migdały. Migdały są bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze i białko, co czyni je idealnym dodatkiem do każdego deseru. Zawierają one również mnóstwo witamin i minerałów, w tym witaminy E, magnezu i żelaza.
Składniki na fit ciasto sernikowe
- 1/2 szklanki posiekanych migdałów
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki masła
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki mleka
- 2 szklanki pokrojonego rabarbaru
Jak dodać migdały do sernika z rabarbarem?
Aby dodać migdały do sernika z rabarbarem, możesz zacząć od przygotowania ciasta.
Dodaj do niego posiekane migdały. Możesz również posypać je na wierzch ciasta przed włożeniem do piekarnika. W ten sposób ciasto będzie miało chrupiącą konsystencję i zdrowy dodatek.
Innym sposobem na dodanie migdałów do sernika z rabarbarem jest przygotowanie zdrowej kruszonki. Aby to zrobić, wymieszaj migdały, mąkę kokosową i syrop klonowy. Następnie posyp kruszonką wierzch ciasta i wstaw do piekarnika.