Reklama

Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów

2/6
Porcja szarlotki z kruszonką i delikatną bezą
Canva.com

1. Ciasto zarabiaj z zimnych składników

Ciasto kruche zawsze zarabiamy ze składników wyjętych prosto z lodówki — warto schłodzić także mąkę. Ciasto zarabiamy jak najszybciej — im krócej zarabiane ciasto, tym będzie bardziej kruche. Po zarobieniu zawsze na minimum 30 minut wstawiamy ciasto do lodówki.
Reklama

Zakalec w szarlotce to prawdziwe nieszczęście. Psuje cały wyborny smak naszego ukochanego ciasta. Jeżeli kiedykolwiek przydarzył Ci się zakalec przy pieczeniu szarlotki, z pewnością popełniłeś jeden z 5 błędów. Sprawdź jakich zasad trzeba przestrzegać, aby upiec idealną kruchą szarlotkę bez zakalca.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
13 października 2022