Reklama

Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów

5/6
Bułka tarta w miseczce, obok leży łyżeczka
Canva.com

4. Wykorzystaj bułkę tartą

Jeżeli na szarlotkę nakładamy surowe jabłka lub jabłka prażone, które mają dużo soku, ciasto warto posypać 1 lub 2 łyżkami bułki tartej. W czasie pieczenia bułka wchłonie nadmiar płynu wydobywającego się z jabłek i uchroni nas przed zakalcem.
Reklama

Zakalec w szarlotce to prawdziwe nieszczęście. Psuje cały wyborny smak naszego ukochanego ciasta. Jeżeli kiedykolwiek przydarzył Ci się zakalec przy pieczeniu szarlotki, z pewnością popełniłeś jeden z 5 błędów. Sprawdź jakich zasad trzeba przestrzegać, aby upiec idealną kruchą szarlotkę bez zakalca.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
13 października 2022