Kieszonki z ciasta francuskiego
Canva.com

Karnawałowe kieszonki z ciasta francuskiego. Tę przekąskę przygotujesz z 3 składników!

Kieszonki z ciasta francuskiego to pyszna i uniwersalna przekąska, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie. Jak je przygotować? To proste!
Reklama

Na portalach kulinarnych oraz w książkach kucharskich pojawiają się liczne przepisy, dzięki którym każdy z nas poradzi sobie z takim zadaniem. Z jakich rozwiązań warto skorzystać?

Wśród licznych przepisów na przekąski, w których głównym składnikiem jest ciasto francuskie, wielką popularnością wyróżnia się ten na kieszonki z fetą, prosciutto i rukolą.

Jak przygotować takie danie?

Kieszonki z ciasta francuskiego
Canva.com

Wystarczy płat ciasta francuskiego oraz dodatki: rukola, 5 plastrów prosciutto (lub innej szynki), ser typu feta oraz serek śmietankowy. Do tego można dodać odrobinę czerwonej cebuli i wędzonej papryki. Niezbędne są też przyprawy, dzięki którym kieszonki będą zachwycały oryginalnym smakiem.

Reklama

Ocet winny, pietruszka, słodka papryka i czosnek – oto dodatki, bez których trudno się obejść.

Farsz przygotowany z tych składników świetnie sprawdzi się z ciastem francuskim, a gotowa przekąska szybko znajdzie swoich zwolenników. W kieszonce z ciasta francuskiego może się też pojawić farsz z kurczaka i pieczarek, można też postawić na sałaty połączone z serem. W każdym przypadku najważniejsze jest pieczenie. Ciasto z farszem należy piec przez kwadrans w temperaturze 190 stopni. Dzięki temu w każdym przypadku będzie smakować wybornie, stanie się też wspaniałą ozdobą każdego stołu.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama