Karnawałowe kieszonki z ciasta francuskiego. Tę przekąskę przygotujesz z 3 składników!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Na portalach kulinarnych oraz w książkach kucharskich pojawiają się liczne przepisy, dzięki którym każdy z nas poradzi sobie z takim zadaniem. Z jakich rozwiązań warto skorzystać?
Wśród licznych przepisów na przekąski, w których głównym składnikiem jest ciasto francuskie, wielką popularnością wyróżnia się ten na kieszonki z fetą, prosciutto i rukolą.
Jak przygotować takie danie?
Wystarczy płat ciasta francuskiego oraz dodatki: rukola, 5 plastrów prosciutto (lub innej szynki), ser typu feta oraz serek śmietankowy. Do tego można dodać odrobinę czerwonej cebuli i wędzonej papryki. Niezbędne są też przyprawy, dzięki którym kieszonki będą zachwycały oryginalnym smakiem.
Ocet winny, pietruszka, słodka papryka i czosnek – oto dodatki, bez których trudno się obejść.
Farsz przygotowany z tych składników świetnie sprawdzi się z ciastem francuskim, a gotowa przekąska szybko znajdzie swoich zwolenników. W kieszonce z ciasta francuskiego może się też pojawić farsz z kurczaka i pieczarek, można też postawić na sałaty połączone z serem. W każdym przypadku najważniejsze jest pieczenie. Ciasto z farszem należy piec przez kwadrans w temperaturze 190 stopni. Dzięki temu w każdym przypadku będzie smakować wybornie, stanie się też wspaniałą ozdobą każdego stołu.