Zupa ogórkowa
Canva.com

Takiej zupy ogórkowej jeszcze nie jadłeś. Jeden prosty trik od Ewy Wachowicz kompletnie zmienia smak

Zupa ogórkowa często gości na naszym rodzinnym stole, dlatego lubimy eksperymentować ze smakiem i aromatem. Przepis od Ewy Wachowicz jest fenomenalny. Wystarczy zaledwie kilka minut, aby ogórkowa rozpływała się w ustach!
Reklama

Trik od Ewy Wachowicz na pyszną ogórkową

Zupa ogórkowa
Canva.com

Zupa z ogórków kiszonych to niewątpliwie hit na polskich stołach w każdy weekend. Jeśli zastanawialiście się kiedykolwiek, jak znani i kochani kucharze gotuję tę zupę, to dziś zdradzimy wam przepis na aksamitną i delikatnie kremową zupę ogórkową od Ewy Wachowicz. W wersji znanej gwiazdy warzywa na początku podsmażamy na maśle. Potem gotujemy je w bulionie i na koniec blendujemy. Palce lizać!

Do przygotowania pysznej zupy wedle przepisu Ewy Wachowicz potrzebujemy:

  • 1 nieduża cebula
  • 2 małe ziemniaki
  • pół szklanki wody z ogórków
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz w ilości do smaku
  • śmietana 18%
  • posiekany koperek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 6 średnich ogórków kiszonych
  • 1 spora marchewka
  • 1 mała pietruszka
  1. Wszystkie warzywa starannie obieramy.
  2. Następnie kroimy je w kostkę i podgrzewamy bulion w rondelku.
  3. W garnku z grubym dnem roztapiamy masełko.
  4. Wrzucamy marchewkę, ziemniaki oraz pietruszkę.
  5. Smażymy warzywa przez 2 minuty i dorzucamy cebulę.
  6. Cebulę zalewamy ciepłym bulionem i gotujemy przez 15-20 minut.
  7. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.
  8. Zupę blendujemy na gładki i jednolity krem.
  9. Zupę doprawiamy wodą z ogórków, solą oraz pieprzem.
  10. Do tego dokładamy śmietankę i koperek.
  11. Zupa ogórkowa doskonale smakuje z chlebem na zakwasie.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama