Śledzie Bożeny Dykiel
Canva.com

Bożena Dykiel dodaje do śledzi zaskakujący składnik. Przepis jest banalny

Śledzie to zdrowe ryby, które są w dodatku bardzo smaczne. Zachwycająca odsłona filetów z dodatkiem kolendry polecana przez Bożenę Dykiel spodoba się nawet największym niejadkom. Spróbuj, a nie pożałujesz.
Reklama

Kolendra to dość zaskakujący dodatek do ryb. Wraz ze śledziami smakuje jednak fantastycznie. Zrobienie specjału z przepisu popularnej aktorki jest proste, a efekty przechodzą najśmielsze oczekiwania.

Pyszne śledzie według przepisu Bożeny Dykiel

Składniki:

  • 1 nieduża cytryna
  • 1 kg filetów śledziowych
  • oliwa z oliwek
  • świeże ziarna kolendry
  • śmietana 18% lub jogurt naturalny (opcjonalnie)
  • pieprz i cukier w ilości do smaku

Sposób wykonania

Najpierw wymocz śledzie. Potem osuszone filety pokrój na mniejsze części, przenieś do naczynia i skrop sokiem z cytryny. Wszystko posyp cukrem i świeżo zmielonym pieprzem. W moździerzu roztłucz kolendrę i ją również przełóż do ryby. Naczynie przykryj i marynuj filety przez 60 minut. Później przenieś je do słoika i zalej oliwą z oliwek. Zakręć i wstaw do lodówki. Rybę możesz podać z odrobiną śmietany, bądź jogurtu, a także ze świeżym pieczywem. Smacznego.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama