Reklama

Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów

4/6
Ciasto w odpowiednio nagrzanym piekarniku
Canva.com

3. Piecz ciasto w wysokiej temperaturze

Ciasto kruche wymaga wysokiej temperatury w czasie pieczenia. Piekarnik musi być nagrzany do 200 do nawet 220 stopni Celsjusza.
Reklama

Zakalec w szarlotce to prawdziwe nieszczęście. Psuje cały wyborny smak naszego ukochanego ciasta. Jeżeli kiedykolwiek przydarzył Ci się zakalec przy pieczeniu szarlotki, z pewnością popełniłeś jeden z 5 błędów. Sprawdź jakich zasad trzeba przestrzegać, aby upiec idealną kruchą szarlotkę bez zakalca.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
13 października 2022