canva.com
Surówka z pekińskiej i marchewki? To proste!
Do przeczytania w ok. 2 min.
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to idealna propozycja dla osób, które chcą zjeść coś lekkiego, zdrowego i smacznego. Przygotowanie jej jest bardzo proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe. W tym artykule podpowiemy Ci, jak przygotować pyszną surówkę z pekińskiej i marchewki oraz jak ją podać.
Reklama
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki?
Do przygotowania surówki z pekińskiej i marchewki potrzebujesz:
Składniki:
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 2-3 marchewki
- 1 czerwona cebula
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Pekińską i marchewki umyj, osusz i pokrój w cienkie paseczki.
- Cebulę pokrój w piórka.
- W miseczce wymieszaj jogurt naturalny z musztardą, solą i pieprzem.
- Do miski z warzywami dodaj sos jogurtowy i dokładnie wymieszaj.
- Gotową surówkę odstaw na minimum 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.
canva.com
Jak podawać surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki?
Reklama
Surówkę z pekińskiej i marchewki można podawać na wiele sposobów. Możesz podać ją jako dodatek do mięsa lub ryby, jako przekąskę w ciągu dnia lub jako składnik sałatki. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do kanapek.
Porady dotyczące przygotowania surówki z pekińskiej i marchewki
- Jeśli nie przepadasz za jogurtem naturalnym, możesz zastąpić go majonezem lub sosem winegret.
- Surówkę możesz wzbogacić dodając do niej pokrojoną w kostkę paprykę lub ogórek.
- Jeśli chcesz, aby surówka była bardziej chrupiąca, możesz dodać do niej prażone orzechy lub pestki dyni.
canva.com
Surówka grzechu warta
Surówka z pekińskiej i marchewki to szybki, prosty i smaczny sposób na zdrowe jedzenie. Przygotowanie jej zajmuje tylko kilka minut, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe. Pamiętaj, że surówkę możesz podawać na wiele sposobów, a dodatek orzechów lub pestek dyni sprawi, że będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Smacznego!
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Czytaj więcej
Surówka z czarnej rzepy - samo zdrowie!
Czarna rzepa to warzywo o intensywnym smaku i charakterystycznym wyglądzie. Surówka z czarnej rzepy to świetny sposób na wykorzystanie tego zdrowego składnika w kuchni. W tym artykule przedstawiam przepis na surówkę z czarnej rzepy, omawiam jej właściwości zdrowotne oraz udzielam porad dotyczących podawania i przechowywania.
Zdrowa i smaczna sałatka z kapustą pekińską
Chcesz przygotować zdrową i smaczną sałatkę? Sałatka z kapustą pekińską to doskonały wybór! Ta chrupiąca i orzeźwiająca sałatka jest nie tylko pyszna, ale również bogata w składniki odżywcze. Sprawdź jak ją przygotować!
Surówka z selera: Bomba witaminowa!
Surówka z selera to pyszne i zdrowe danie, które można podać jako dodatek do obiadu lub jako lekki posiłek. Jest pełna witamin i minerałów, a także posiada wiele korzystnych właściwości zdrowotnych. W tym artykule przedstawimy przepis na surówkę z selera z rodzynkami, omówimy jej właściwości zdrowotne oraz podzielimy się kilkoma poradami dotyczącymi jej przygotowania i podawania.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl