Canva.com
Tego lata pokochasz selera. To baza dla wielu sałatek
Do przeczytania w ok. 1 min.
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami może świetnie sprawdzić się przy każdej okazji. To sałatka zdrowa i pożywna, stanie się zatem wartościowym dodatkiem do menu dla aktywnych osób, a jednocześnie pyszna, dzięki czemu można ją z powodzeniem podać w trakcie spotkania ze znajomymi lub rodzinnej uroczystości.
Reklama
Jak przygotować sałatkę z ciecierzycą i oliwkami?
Przepis na ten zdrowy przysmak jest bardzo prosty.
- 500 g ciecierzycy,
- 150 g czarnych oliwek,
- szalotka,
- 2 ząbki czosnku,
- 2-3 łodygi selera naciowego,
- pęczek zielonej pietruszki,
- 100 g pomidorków koktajlowych,
- orzechy nerkowca,
- oliwa z oliwek,
- sok z cytryny,
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, kumin.
Jak przygotować pyszną sałatkę?
Przemienienie tych składników w pyszną sałatkę jest bardzo proste. Wystarczy wszystkie składniki drobno pokroić, orzechy uprażyć na suchej patelni, a następnie wszystkie składniki wymieszać w misce i doprawić. Gotowa sałatka stanie się rewelacyjnym dodatkiem do dań obiadowych, można ją też serwować z grzankami, bułeczkami lub podpłomykami. Możliwości jest sporo, zatem ten prosty przepis świetnie sprawdzi się w każdym domu.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Surówka z selera: Bomba witaminowa!
Surówka z selera to pyszne i zdrowe danie, które można podać jako dodatek do obiadu lub jako lekki posiłek. Jest pełna witamin i minerałów, a także posiada wiele korzystnych właściwości zdrowotnych. W tym artykule przedstawimy przepis na surówkę z selera z rodzynkami, omówimy jej właściwości zdrowotne oraz podzielimy się kilkoma poradami dotyczącymi jej przygotowania i podawania.
Przepis babci na idealną surówkę z selera. Pyszna!
Surówka z selera to klasyczne danie, które doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Przygotowana według przepisu babci zyskuje niepowtarzalny smak i aromat. Ta surówka może być doskonałym dodatkiem do obiadu lub samodzielnym daniem na lekką kolację. Oto przepis, który sprawi, że zakochasz się w tym prostym, a zarazem wyjątkowym daniu.
Ten stek Cię zachwyci. To nie mięso, to... seler
Wegański stek z selera to znakomita alternatywa dla tych, którzy wykluczyli ze swojej diety produkty pochodzenia zwierzęcego. Jest prosty w przygotowaniu i może zasmakować nawet zdeklarowanym mięsożercom. Jak go przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 2 porcje.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl